Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs


Nybörjarkurs

Om du inte har pistolskyttekortet så måste du gå en nybörjarkurs. Målet med kursen är att utbilda blivande skyttar i säkerhet, handhavande av skjutvapen, olika skyttegrenar samt uppträdandet på skjutbanan. Kursen hålls vår och/eller höst och pågår mellan 10-12 tillfällen samt avslutas med ett obligatoriskt skriftligt prov. Du blir automatiskt medlem i klubben när du blivit antagen till kursen och betalat avgiften. Som medlem har du fritt tillträde till våra skjutbanor under angivna tider på informationssidan för att skjuta eller prata skytte. 

Ett aktivt medlemskap är en förutsättning för att kunna söka licens på eget vapen. Som medlem är du aktiv genom att inte bara träningsskjuta, utan genom att delta i klubbens, kretsens och distriktets tävlingar samt vara med på klubbens städdagar och kunna ställa upp som funktionär vid klubbens tävlingar.

Pris för nyböjarkursen ligger runt 4000:- som betalas när ni blivit antagna. (gällande pris på ammunition påverkar priset på kursen) 

I kursen ingår kurslitteratur, lån av vapen, ammunition, medlemskap, gröna kortet samt hörselskydd.

Vänligen observera:

 

  • Innan du skickar in din ansökan bör du först läsa PDF dokumentet "Börja skjuta? Såhär är processen".
  • Intresset för att gå nybörjarkursen är stort och väntelistan är lång. Klubben har begränsade utbildningsresurser och det kan ta lång tid innan vi kan erbjuda dig en plats.
  • Klubben återkommer inte till varje enskild sökande direkt efter att dom har skickat intresseanmälan.

 

Har ni frågor kontakta gärna mig This is a mailto link

MVH

Jacob


 

Postadress:
Västerås PS - Skyttesport
Västerås Ps, Box 1071
72127 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info