Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs


Frågor & svar om VPS nybörjarkurs

När börjar nästa nybörjarkurs?

Kön till nybörjarkursen är lång och vi gör vårt yttersta för att få till fler kurser.

Du blir kontaktad när det är din tur att delta på kursen.

Visa svar


Dölj svar


När nybörjarkursen är slut, och jag har nått målen för kursen (Brons skyttemärke), vad händer då? Får jag köpa eget vapen direkt?

Nej. När du genomför kursen och nått målen får du pistolskyttekortet. Med detta kort får du möjlighet att träna med klubbvapen t.ex. på tisdagar och torsdagar på klubbens ordinarie träningskvällar.

Visa svar


Dölj svar


När får jag söka min 1:a licens?

När du har pistolskyttekort, uppfyllt fodringarna för pistolskyttemärket i guld (se 5.1.1 i skjuthandboken eller fråga kursledare) samt vart aktiv medlem i klubben i 6 månader från första träningstillfället på nybörjarkursen. Kom ihåg att dina insatser som funktionär i klubben är viktig för både vår förening men även ett krav från Polismyndigheten för utfärdande av föreningsintyg.

Visa svar


Dölj svar


Jag undrar vilka dagar det kommer finnas möjlighet att komma ut och ha tillgång till lånevapen för att klara guldserier (eller bara träna såklart)?

I VPS finns ett begränsat antal personer som kan ta ut lånevapen. Därför måste träning med lånevapen ske på avtalade tillfällen.

Visa svar


Dölj svar


Jag vill gärna ha en nyckel till Stockkumla skjutbanan och klubbstugan. Hur gör jag?

Nycklar lämnas normalt inte ut förrän du har fått första licensen. Om du har licens och önskar en nyckel till Stockkumla, behöver du ta kontakt med den nyckelansvarige via epost:This is a mailto link

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Västerås PS - Skyttesport
Västerås Ps, Box 1071
72127 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: klubbsekreterare@vas...

Se all info