Hoppa till sidans innehåll

Skyttesport Pistol


Fripistol

Fripistol är en utomhusgren somskjuts mot en 10-ringad precisionstavla på 50m. Pistolen är i kaliber 5,6 mm och får endast laddas med ett skott i taget. Tid 2 timmar inkl. provskott.

Sport- och Grovpistol

Båda grenarna är utomhusgrenar med pistol eller revolver i kaliber 5,6 mm för sportpistol och 7,6 - 9,65 mm för grovpistol. Tävlingen består av 30 skott mot precisionstavla och 30 skott mot snabbpistoltavla. I precisionsmomentet är tiden 5 minuter per seri. I snabbmomentet är tiden 3 sekunder per skott.

Snabbpistol

Snabbpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm mot fem 5-ringade snabbpistoltavlor där ett skott per tavla i varje 5-skotts serie räknas. Tävlingen omfattar två omgångar om 30 skott med vardera två 8-sekunders serier, två 6-sekunders serier och två 4-sekunders serier.

Standardpistol

Standardpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm och tävlingen består av tre omgångar mot precisionstavla. Dessa består av fyra serier om fem skott och tiderna per serie är 150, 20 och 10 sekunder.

Luftpistol

Luftpistol är ett inomhusskytte mot en 10-ringad tavla och pistolen drivs med komprimerad luft eller kolsyra och har en kaliber på 4,5 mm. Redan i unga år kan man börja med luftpistolskytte, sittande med stöd, för att sedan fortsätta upp i veteranåldern.

På senare tid har en rad nya luftpistoltävlingar tillkommit i programmet, så att grenar med kortare tävlingstider numera kan erbjudas även luftpistolskyttarna.

I snabbluftpistol laddas luftpistolen med 5 skott. Målet är fem tavlor där ett skott i varje tavla bildar en serie. Tävlingen omfattar två omgångar om 30 skott med vardera två 10-sekunders serier, två 8-sekunders serier och två 6-sekunders serier.

Uppdaterad: 25 NOV 2010 19:55 Skribent: Björn Nyberg

Postadress:
Västerås PS - Skyttesport
Västerås Ps, Box 1071
72127 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: klubbsekreterare@vas...

Se all info